Лечение на псориазис

Методът на лечение на д-р Димитрова

Методът на лечение на д-р Димитрова получава know-how през 1992г. от Института по рационализация (ИНРА). От същата година започва и официалната практика за лечение на псориазис в специализиран за тази цел кабинет, регистриран според необходимите законови изисквания за развиване на медицинска дейност в РБ.

Методът на лечение на псориазис включва медикаменти от общата медицина, които нямат нежелани странични действия, а са с отношение към автоимунитета. Към медикаментозното лечение се включва и хранително-диетичен режим, който постепенно, с времето, се разширява.

Как се провежда лечението на псориазис?

Терапията започва след консултация(преглед) в кабинета. Важно условие е, преди началото на терапия, пациентите да са спрели поне от месец употребата на кортикостероиди, метотрексат и биологични средства.

Лечението на псориазис се провежда в домашни условия като пациентът сам закупува от аптека необходимите медикаменти, а контролните прегледи се извършват всеки месец до приключване на лечението, като в хода на лечението постепенно се редуцират дозите и медикаментите.

Какво да се очаква от лечението?

Още в началото на терапията активността на болестта спира заедно със сърбежите, започва обилно лющене на кожата, която постепенно изтънява и добива здрав вид.

Оздравителният процес не е инерционен и ако в момент на подобрение лечението бъде спряно, процесът няма да продължи, нито ефектът от него ще се задържи.

Затова е критично важно пациентът да НЕ прекратява самоволно терапията си, а това да се случи по преценка на д-р Димитрова, когато болестта вече е излекувана.

Каква е продължителността на лечението?

Продължителността на леченето е индивидуална.

Влияе се от формата и стадия на заболяването, както от индивидуалните особености на организма:

  • метаболизъм
  • чревен статус
  • съпътстващи заболявания
  • начин на живот и най-вече, продължителното третиране с кортикостероиди.

По-продължително е лечението при най-тежките форми – еритродермия и псориатичен артрит.

Отношението на пациента към лечебния процес е от ключово значение, защото успехът на терапията зависи и от мотивацията и постоянството на болния.

Здраве насила не се дава!

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕРАПИЯТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

Към началото